8.1.12

Kürtçe Dersi 1-2-3 ve "Phuket: Adaların iki yüzü" 2012 Edinburg Ortadoğu Film Festivali'nde...


İskoçya'nın başkenti Edinburg'da düzenlenen 2012 Middle Eastern Film Festival (Ortadoğu Film Festivali) dört videomu gösterime aldı. Festival bir buçuk ay sürecek Uluslararası Edinburg Ortadoğu Tinsellik ve Barış Festivali'nin (MEST / Edinburgh International Festival of Middle Eastern Spirituality and Peace) bir parçası.

Ana temaları 2009'da "İran sineması", 2010'da "Mısır sineması", 2011'de "Türk sineması" olan Festival'in bu yılki ana teması ise "Kürt Sineması". 6 ile 20 Şubat 2012 tarihleri arasında sürecek Festival'in mekanı Edinburgh The Film House.

Kazım Öz, Yuksel Yavuz, Bahman Ghobadi, Hineer Salem, Handan İpekçi ve Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenlerin filmlerinin yanısıra Yılmaz Güney'in Sürü'sünü de gösterimine alan Festival programında Mustafa Gündoğdu'nun "Kürt Sineması'nın tarihi ve temaları" başlıklı,Kürt-Alman belgesel film yapımcısı Yüksel Yavuz'un "Masterclass with Yüksel Yavuz" başlıklı atölye çalışmalarına ve ana temadan bağımsız olarak Nuri Bilge Ceylan’ın "Bir zamanlar Anadolu'da" ve Mohhamad Rasoulof’un "Good Bye" filmlerinin gösterimine de yer veriliyor.

Festival, 10 Şubat günü göstereceği uzun metraj filmlerinin öncesinde benim "Kürtçe Dersi 1", "Kürtçe Dersi 2" ve "Kürtçe Dersi 3" adlı kısa videolarımı gösterecek.

Ayrıca yine Festival kapsamında, Mart 2010'dan bu yana internet üzerinden güncel sanat videoları yayınlayan Edinburg kökenli The Agent Ria:registeredinart kanalı, "Phuket: Adaların iki yüzü" başlıklı videomu Festival izleyicileriyle buluşturacak. 18 Şubat'taki gösterimStills Gallery'de benim sunumumla başlayacak. Kanal ayrıca videomu 1-29 Şubat 2012 tarihleri arasında kendi kanalından da yayınlayacak. Kürt sanatçı Erkan Özgen de videolarıyla The Agent Ria'nın Festival konuğu.


No comments: