7.2.12

"2011 yılında Avrupa'da çok küçük bir ada ya da çok yakında bütün Avrupa" / "An too small island in Europe at 2011 or all of Europe soon"


"2011 yılında Avrupa'da çok küçük bir ada ya da çok yakında bütün Avrupa" isimli bu resmimi 9 ağustos 2011 ile 2 Şubat 2012 arasındaki sürede yaptım. Geçtiğimiz Ağustos'ta kendime nihayet bir atelye kiralayabilmiş ve uzun bir aradan sonra, yaklaşık altı yılın ardından yeniden resim yapabilmeye başlamıştım. Çocuklarıma önceden verdiğim söz, bu yeni atölyemdeki ilk resmi Utøya Katliamı'nın kurbanları için yapacağıma dairdi. Aynı süreçte iki resme daha başladım, onlar görece kolay bitti ama bu resimde çok zorlandım, yapımı zamana yayıldı. Ortaya bu çıktı.


Eng: I made this painting, called "An too small island in Europe at 2011 or all of Europe soon" between August 9, 2011 and February 2, 2012. I could finally rent a studio last August and start to paint again after a long hiatus, nearly six years. My promise to my children in advance was to make my first painting for the victims of the Utøya Massacre in my new studio. I started two paintings in the same period, these paintings were relatively easy and they were over, but this was very hard, taken more time.



1 comment:

Sadi said...

Eline sağlık Hakan.
Bu resimde biraz Guernica havası var sanki ;-)