21.10.09

Basın Bülteni: "Gerçekler Bilinsin Yeter"in Türkiye'deki ilk halka açık gösterimi bir ay sürecek.

Selamlar,

Önümüzdeki cuma günü saat 18:00'de BM Suma Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açılacak olan ve ben dahil 17 sanatçının katıldığı "Pis Hikaye" ortak sergisi, 2008 yılının Haziran ayında internet üzerinden yayınlamaya başladığım ve şimdiye kadar en az 17000 kişinin izlediği, ne yazık ki hala güncelliğini ve önemini yitirmeyen "Gerçekler bilinsin yeter"'in (Üç ayrı kimliğiyle Abdülkadir Aygan'ın ya da Türkiye'nin karanlık 22 yılının portresi) Türkiye'deki ilk halka açık gösterimi de olacak.

İlk basın bültenimden bu yana geçen yaklaşık bir buçuk yıl içinde, bu 3.5 saatlik kayıtta sorularıma Abdülkadir Aygan'ın verdiği cevaplar, yaptığı sıradışı açıklamalar birçok kez Türkiye medyasının öncelikli konusu oldu. Bu videonun açtığı yolda birçok gazete ve tv kanalı Aygan'la buluştu ve Türkiye'nin o karanlık 22 yılına dair yeni bilgilere ulaşmaya çalıştı. Bu açıklamaların yolgöstericiliğinde açılan ölüm kuyuları, tartışılan cinayetler, anlaşılmaya ve gerçek konumuna oturtulmaya çalışılan kimlik ve örgütlenmeler JİTEM Davası'ndan ETÖ Davası'na kadar birçok hukuksal sürecin parçası haline geldi.

Tüm bu adımların atılmasındaki payı düşünüldüğünde medyanın, bu videonun tanıtımı ve duyurusu konusunda bugüne kadar çok istekli ve namuslu davrandığını söyleyemeyeceğim. Bunun kimilerince anlaşılır nedenleri olduğu kadar, kimilerince de artık sürdürülmek istenmeyen bir suskunluk olduğuna ilişkin umudumla sizi bir kez daha bilgilendirmek istedim:

Herbirimizin eminim pürdikkat yaşantıladığı ve bence olağanüstü öneme sahip gelişmelerin ardı ardına aktığı, bu daha aydınlık bir geleceğe dair umut dolu günlerde, Ceylan'ın öldürülmesinin ardından yaptığım şahmeran tasvirimle ve diğer sanatçı arkadaşlarımın hepsi birbirinden önemli ve etkileyici işleriyle birlikte yapılacak "Gerçekler Bilinsin Yeter"in Türkiye'deki ilk halka açık gösterimine ve "Pis Hikaye"mize hepiniz davetlisiniz. Umarım sizler de okurlarınız ve izleyenlerinizi ben ve bizim adımıza davet edersiniz.

Saygılar,

Ek linkler:

No comments: